Lokovica 20 c
3325 Šoštanj

Miner

Kolekcija Miner je dobila navdih podzemnega življenja rudarjev. Črno rjava barva premoga v kombinaciji z zemeljskimi odtenki  rjave in rudarske črno zelene kombinacije. Kolekcijo dopolnjujejo različni živahni odtenki zelene barve. Pika na i pa so unikatni abstraktni rudarski  simboli v obliki vezenih tatoojev v zlati barvi.

Kolekcija Miner združuje različne izdelke hišnega tekstila v naravnih materialih v modni izvedbi.

Na voljo so moški in ženski modni predpasniki v športni in elegantni izvedbi.

Poleg predpasnikov lahko dobite v istem stilu tudi  različne izdelke za namizno dekoracijo. V kolekciji so prti, nadprti, pogrinjki in tekači. Tudi te izdelke povezuje kombinacija črne barve premoga z živahnejšimi odtenki zelene in rjave barve. Na izdelkih so vezeni abstraktni tatooji v zlati barvi.

Kolecija Miner vsebuje tudi izdelke za prošti čas, ki so za rudarje nepogrešljivi. To je tobačnica za zvijanje tobaka. Lično oblikovana tobačnica vam omogoča, da vse kar potrebujete za zvijanje cigaret vedno nosite s seboj v majhni torbici. Vanjo lahko pospravite tobak, filtre in cigaretne lističe. Tobačnica se zapenja z ježki in je na voljo v različnih barvah z vezenimi rudarskimi motivi.

Ženski predpasnik Crystal

Elegantni predpasnik Crystal je namenjen vsem, ki so tudi v kuhinji rade lepe in elegantne. Eleganco predstavlja šal ovratnik z globokim dekoltejem ter dolgim krilom z razporkom na desni strani, na levi strani pa je izvezena rudarski tattoo.

Barva

Barva ovratnika: svetlo zelena

Barva zgornjega dela: črna

Barva krila: svetlo zelena

Barva vezenja: črna

Material

Material je svetleč saten v atlas vezavi, mešanica bombaža in poliestra.

Moški predpasnik Gaston

Moški predpasnik Gaston dopolnjuje ženski predpasnik Crystal. Izdelan je iz kakovostnega materiala mešanice bombaža in poliestra. Elegantni predpasnik ima samo spodnji del, na desni strani pa ima všit trak enake barve kot ženski predpasnik Crystal, na katerem je zvezena rudarska svetilka.

Barva predpasnika: črna

Barva traku: svetlo zelena

Barva vezenje: črna

Ženski modni predpasnik Chanelle

Predpasnik Chanelle je namenjen vsem, ki si tudi v kuhinji želijo videza prave dame, ki dobro ve, kako pomemben je prvi  vtis, posebno kadar presenetijo nepričakovani gostje.

Zgornji del predpasnika predstavlja sprednji del bluze s srajčnim ovratnikom in globokim dekoltejem. V pasu se zaveže s trakom, ki prosto pade čez pas. Spodnji del pa je v bistvu ovito ravno krilo, ki se zadaj zaveže s trakovi. Na desni strani spodnjega dela je z zlatim sukancem zvezen abstraktni symbol rudarja v gibanju.

Barva zgornjega dela: črna

Barva krila: zelena

Barva vezenja: zlata

Material spodnjega dela je bombaž, medtem ko je zgornji  del izdelan iz tanke mehko padajoče mešanice bombaža in viskoze.

Moški predpasnik Greco

Moški predpasnik Greco je namenjen predstavnikom močnejšega spola, ki uživajo v ustvarjanju svojih gurmanskih specialitet in imajo radi klasičen slog s sproščenim modnim videzom in športnim udobjem. Moški predpasnik Greco dopolnjuje ženski predpasnik Chanelle, zato ima tudi enake barve.  Predpasnik ima zaščiten tudi zgornji del in se zavezuje okrog vratu. Črno osnovo predpasnika dopolnjujejo našiti trakovi zelene barve in velik zelen žep. Na predpasnik je vezen zlat abstraktni rudniški simbol kladiva.

Barva predpasnika: črna

Barva črt in žepov: zelena

Barva vezenja:zlata

TATTOO

Tetoviranje je trajna oz. stalna telesna poslikava, izdelek se imenuje tatu (tattoo) Izraz tetoviranje izhaja iz samoanščine – tat(a)u – pomeni risati oziroma označiti. Danes je to nanašanje barve z vbodi v globje kožne plasti ali pod njo, drugače okrasitev kože z resničnimi ali izmišljenimi podobami, ornamenti, liki, … K tetoviranju spada tudi brazgotinjenje, umetno povzročanje brazgotin kar je pri nas še malo uporabljena tehnika.

Tetoviranje je trajno in povzroča tudi nekaj bolečin, zato smo za  vas pripravili izdelavo tattojev na teksilne izdelke z vezenjem. Tattooje lahko izberete iz nabora naših  naših tattojev, ki so na voljo v naši spletni trgovini in objavljeni na naših spletnih straneh.

Abstraktni simboli

Na voljo so abstraktni rudarski simboli: Rudar ki ročno kople rudo, kladivo, rudarska čelada z  rudrasko svetilko, rudrarski voziček, tunel, kramp.

Klasični simboli

Osnovni simboli rudarstva so kladivo, svetilka, čelada in rudarski voziček.

Sveta Barbara

Sna voljo je tudi motiv svete Barbare, ki je zavetnica rudarjev.

Kakor pravijo legende je bila Barbara hčer bogatega pogana z imenom Dioskur. Oče jo je imel zastraženo in zaprto v stolpu, da bi jo obvaroval od zunanjega sveta. Ko je na skrivaj postala kristjanka, je zavrnila možitveno ponudbo, ki ji jo je posredoval oče. Ko se je oče vrnil, se je izpovedala za kristjanko. Potegnil je meč, da bi jo ubil, vendar je na njeno molitev v zidu stolpa nastala luknja, ona pa je bila čudežno prenešena v gorsko sotesko, kjer sta dva pastirja pazila na svoji čredi. Barbaro so odvlekli pred Martinija, prefekta province, ki jo je strašno mučil, vendar je ostala zvesta svoji veri. Ponoči je celico obsijala svetloba in nastopili so novi čudeži. Vsako jutro so bile njene rane zaceljene. Baklje, s katerimi so jo hoteli zažgati, so ugasnile, čim so se ji z njimi približali. Nazadnje so jo obsodili na smrt z obglavljenjem. Oče je osebno izvršil smrtno obsodbo, a ga je za kazen na poti domov zadela strela, ki je použila njegovo telo. Barbarino truplo je pokopal kristjan Valentin, njen grob pa je postal kraj čudežev.